Navnet raku er japansk og betyder i følge Wikipedia, ”Rendyrket nydelse”, sandsynligvis på grund af æstetikken, der ofte præger keramiske ting, der er brændt i den gamle teknik, som oprindelig anvendtes til fremstilling af teskåle til spirituelle ceremonier i Japan.
Teknikken menes at være opstået efter en naturkatastrofe i Korea i det 15. århundrede. Her fik pottemagere til opgave hurtigst muligt at brænde nye tegl til husene. For at forcere brændingen af de store mængder tagtegl, fjernede man tingene med tang fra den endnu varme ovn. Da teglene viste sig, at tålte det hurtige skift fra varme til kulde uden at revne eller gå i stykker, havde en ny teknik set dagen lys.
Den 15., 16. og 17. oktober inviteres børn mellem 6 og 13 år sammen med deres voksne, forældre og bedsteforældre i alle aldre, til at få et indblik i tegning og rakuteknik i kunstneren, Jane Mikolajewicz´s store atelier i Munkens Klit ved Løkken.
Her har pottemager Sanne Nørskov drejet og forglødet små lerskåle, som deltagerne sammen kan hygge sig med at dekorere. Efterfølgende tørres skålene ved den varme ovn.. Hele kurset varer 2 – 3 timer, og deltagerne får de færdige skåle med hjem som minde om en dejlig dag.
Det er første gang Jane og Sanne holder kurser sammen, trods det, at de bor tæt ved hinanden har de først for nylig lært hinanden at kende på en rejse til Baskerlandet i Spanien,
Yderligere oplysninger på telefon 30320708 eller www.mikoart.dk.