1. december er det tre år siden, Sanne Barrett overtog forpagtningen af caféen ved Attrup Havn, og i lighed med humlebien, der ikke ved, den ikke bør kunne flyve, så Sanne heller ikke noget problem i at åbne en ”sommercafé” ved juletid. Hun gjorde det bare!
Attrup Havnecafé blev opført for knap 25 år siden, og med en fantastisk beliggenhed og udsigt over Limfjorden burde den fra starten være blevet en succes. Men uanset den gode vilje, lader det sig ikke gøre at ændre på vejret og årstiderne, og en café, der kun er åben i sommermånederne, kan ingen leve af. Resultatet var, at den ene forpagter afløste den anden, og caféen var tilmed lukket i perioder. Trist for Attrup og det hyggelige havnemiljø og nedslående for de turister, der i sommersæsonen lagde vejen forbi i håb om en kop kaffe.
Med Sanne skete forandringen
Fortiden skræmte imidlertid ikke Sanne Barrett, der et års tid forinden var flyttet til Gjøl.
Både hun og ægtefællen, Kim, stammer oprindelig fra Aalborg, og de mødte hinanden, da de begge var forhyret med samme skib og har nu været sammen godt en halv snes år.
Sanne er oprindelig uddannet slagter, men videreuddannede sig til kok og søkok, hvilket sendte hende på mange års rejse. Først 12 år i rutefart med DFDS København – Oslo og Esbjerg – Harwich og siden på langfart, hvor hun mødte Kim, som hun senere blev gift med.
Parret slog sig ned i Sæby, og da Kim blev kaptajn på en boreplatform med skiftevis fire ugers vagt og fire uger fri, fik parret lyst til at komme nærmere Aalborg. Valget faldt på Gjøl, hvor Sanne omgående etablerede sig som ”kogekone” og samtidig passede sin klinik med zoneterapi.
Hun kunne (heldigvis) ikke sige nej
I efteråret 2016 kom det Sanne for øre, at Jammerbugt Kommune søgte ny forpagter til Attrup Havnecafé, og hun var parat til at tage udfordringen op. 1. december slog hun døren op ud mod Limfjorden, mens hun begyndte at lægge planer for sin og caféens fremtid.
Dermed fik Sanne igen udsigt til vand dagen lang, dog med den forskel, at hendes nuværende køkken står fast, uanset hvor meget stormen rusker.
Kim giver en hjælpende hånd i sine friuger, og ellers har Sanne ansat en kokkeelev og beskæftiger desuden et par ungarbejdere til hjælp med serveringen efter behov.
Siden er det bare gået fremad. Spisekortet er enkelt, men de få retter er altid veltillavede af lokale råvarer og frisk fisk, som flere gange om ugen bliver bragt direkte fra fiskeauktionen.
Gæsterne er både lokale, busselskaber, firma- og familiearrangementer og folk på udflugt i området, med caféen som ét af turens kulinariske højdepunkter, både når det gælder brunch, kaffe med lækker tærte eller stedets berømte stjerneskud. I den mørke tid står menuen på simremad, og nu nærmer tiden sig for julefrokoster både i caféen og ud af huset. I juledagene er Kim på arbejde, og så kan hun også ligeså godt tage en tørn, dog er der udsolgt 1. Juledag
En duft af Italien
Sanne elsker at finde på noget nyt. Hun har indrettet et hjørne af den sparsomme plads med sjove gaveting, vin – og spiritusgaver, hjemmebagte småkager og specialiteter. Det lykkes hende altid at finde plads. Også hendes nyeste påfund som vel nærmest er en slags fødselsdagsgave til caféen: En italiensk pizzaovn.
Her skal bages tre slags gourmetpizza af en særlig dej, hjemkøbt fra Italien: En med skinke fra slagter Munk i Skagen, en med laks og Læsørejer samt én med italiensk ost. Med en temperatur på 350 grader tager det kun et øjeblik, før maden er serveret, med mindre kunden vil have den med hjem.
Bjørn
Udover pizzaovnen har Sanne mere at glæde sig over. Hendes kokkeelev Bjørn, der kommer fra Fjerritslev, kan blive på Attrup Havnecafé i 3,5 år – til han er udlært.
Fødselsdag
Der er således meget at fejre på Attrup Havnecafé på søndag, for det er også første søndag i advent. Og om eftermiddagen byder Sanne på kaffe og kage til de, der har lyst til at lægge vejen forbi.
Opskrift på succes?
Én af årsagerne til stedets succes er Sannes venlige og imødekommende væsen:
– Når man driver en restaurant, skylder man gæsterne en ordentlig modtagelse, siger hun. Det kan godt være, man selv har en dårlig dag, men det må ALDRIG gå ud over de mennesker, der ofrer tid og penge på at besøge stedet, siger hun.
Mon det ikke er regel nummer 1 for nye erhvervsdrivende?